logo

Als je het over de Madraque hebt betekent dat, aan de ene kant een verzorgd, veilig en kleurrijk schip en, aan de andere kant de bemanning, dus wij: Niels & Astrid met de kinderen Fenja, Sanna & Tias en de hond Juliette, een familie die samen leeft en werkt. Het is voor ons een passie met de Madraque te mogen varen met inmiddels meer dan 20 jaar zeilervaring.

Alles, wat om en op de Madraque gebeurt, nemen we sinds 2004 bewust en graag in eigen hand. Het persoonlijke contact met de gasten voor de reis, de reparatie en onderhoudswerkzaamheden in de winter, evenals de vakkundige begeleiding tijdens alle zeilreizen in het seizoen. Gaan de kinderen naar school dan versterkt ons een leuke matroos.

Iedere gast is voor ons bijzonder en wij willen dat ook laten merken. Het leven op zee en met de Madraque is voor ons een groot avontuur, de fascinatie voor het zeilen en het vaargebied delen we graag met andere mensen.

In meerdere opzichten vullen we ons beiden aan – Niels als Nederlander, met zijn technische kennis uit de HTS Werktuigbouwkunde – Astrid als Duitse, met goede draad met mensen en sociaalpedagogiek studie aan de universiteit van Keulen.

Astrid: „Ik ben spring-in-het-veld, lach veel en leg graag uit. Bijna alle e-mails en post, over het jaar verdeeld, schrijf ik. Tijdens het zeilen ben ik het liefst op het voordek midden tussen de gasten. Meestal lukt het mij om allen te motiveren om mee te helpen en voor het zeilen te interesseren. Tevreden stemt mij, als onze gasten het schip na enkele dagen zelf kunnen bedienen, zich prettig voelen en de natuur genieten.”

Niels: „Ik ben eerder rustig en nadenkend. De meeste telefoontjes voor de tochten doe ik. Men vindt mij meestal op het achterdek aan het stuurwiel. Ik heb graag gasten om mij heen, geef aanwijzingen bij het op koers houden en wijs de weg op de zeekaart. Ik ben gelukkig als onze gasten het tijdgevoel verliezen en op gaan in het avontuur.”

Hartelijk welkom op onze Madraque!

all rechten voorbehouden 2024 | madraque
realisatie door ikzoektim