logo

Op de Madraque kunnen op een dagtocht tot en met 38 mensen meezeilen. Voor zeiltochten met overnachting heb je natuurlijk een kooi nodig, hiervan zijn er 24. De kooien zijn verdeeld over negen hutten met elk een vaste wastafel en een spiegel. De indeling is als volgt: 5x2 bedden, 2x3 bedden en 2x4 bedden. Bij schoolreisjes, jeugdvakanties of zeilen met gezinnen kan ook nog gebruik gemaakt worden van de twee extra bedden van 1.70m lang in beide 4-persoons hutten. De Madraque heeft een gezellig dagverblijf, dat direct vanaf het dek toegankelijk is. Het grootste deel van de zitgelegenheid daar bestaat uit vaste banken met zitkussens. De drie tafels en de voorste zitbanken staan bewust los van de grond om, afhankelijk van het programma, een feestje te kunnen vieren, schilderezels op te stellen of yogamatten uit te rollen. Boven de bar hangt een stereo-set met USB-aansluiting.    De keukenhoek is in het dagverblijf geïntegreerd met een kleine bar als afscheiding. Er is een 1.85m hoge koelkast van 355 liter inhoud. Voor een warme maaltijd staat het 6pits thermisch beveiligd gasfornuis, met daaronder een grote bakoven, klaar voor gebruik. De bakoven is zo ruim, dat met gemak ‘s ochtends bolletjes voor de hele groep gebakken kunnen worden en ‘s avonds bijvoorbeeld een lasagne. De afwas wordt, zoals op de meeste andere schepen ook, met de hand gedaan, wat ook heel gezellig kan zijn. En ook de koffie wordt bij ons aan boord, net als vroeger, gezet. Echt heel lekker! Alle benodigdheden, die voor het bereiden van een maaltijd van deze groepsgrootte nodig zijn, zoals grote pannen, koekenpannen, schalen, snijplanken, ………… zijn aanwezig. Vanzelfsprekend zijn er ook genoeg borden, schaaltjes, mokken, glazen, etc. en bestek.    Het sanitair bestaat uit twee douches en twee toiletten. De toiletten zijn in het achterste gedeelte van het schip geplaatst. Door de ligging boven de waterlijn lopen ze goed af. Het water voor de spoeling wordt, per handpomp uit de zee gehaald.
 
De drinkwatertank is met 4000 liter niet overdreven groot maar wordt daarmee wel vaak opnieuw gevuld. De verlichting aan boord gebruikt voornamelijk 24 Volt gelijkstroom uit de boordaccu’s. Voor de koelkast, de stereo-set en het opladen van mobiele telefoons e.d. is er 230 Volt wisselstroom. Verder heeft de Madraque voor de veiligheid een brandblussystem en rookmelders.
 
Wil je meer te wete krijgen over de indeling van de Madraque, zoek dan de “Plattegrond van het schip” onder “Downloads” op. In de “Galerie” vind je o.a. meer foto’s van de binnenkant voor een betere optische indruk.

all rechten voorbehouden 2024 | madraque
realisatie door ikzoektim