logo

Een zeiltocht op de Madraque is een goede keuze voor volwassenen, die actief dingen willen beleven, graag mee aanpakken, in korte tijd lekker uit willen waaien en genieten van het gezellig samen zijn. Als je aan boord van de Madraque stapt duik je in een andere wereld, tijd speelt geen rol meer, je beleeft het vrije leven.

In de verte kijken is fantastisch: de verschillende weersverschijnselen over grote afstand volgen, vogelzwermen zien trekken en het licht van de zon zien veranderen. De Madraque kruist de route van viskotters en veerschepen, die richting eilanden en Noordzee onderweg zijn. Met een beetje geluk duiken zeehonden naast het schip op.

..... maar waarheen zal de reis gaan? De gast is bij ons koning. Wensen vervullen wij, afhankelijk van wind, weersomstandigheden en getijden, graag. In het ideale geval bestemt dus de groep waarheen wij gaan, waarbij de schipper, als expert, een adviserende functie heeft.

Om een betere voorstelling van een mogelijke afloop te geven hier een beschrijving van een typisch zeilreis scenario:

Tijdens de eerste avond, als iedereen aan boord is, begroet de schipper zijn nieuwe gasten en maakt ze vertrouwd met de gewoontes aan boord. Verder wordt er gezellig en ontspannen bij gepraat.
De volgende ochtend na het ontbijt houdt de matroos een zeilpraatje en legt het zeil zetten, overstag gaan en gijpen uit. Dan komt er beweging in en is men een paar uurtjes onderweg. Onder het zeilen helpt in principe iedereen naar eigen zin en kunnen mee. Wie wil mag zelf de Madraque op koers houden!

De meeste volwassenen groepen bereiden tijdens het zeilen een eenvoudige lunch, een warm soepje, gewoon fruit of een koffie met wat lekkers, .........

Na het aanleggen wordt vaak eerst aan dek een "aanleggertje" gedronken, voordat men op stap gaat: een rondje door het dorp met inspirerende winkeltjes, bij de viskraam langs of wandelen over het strand of in de duinen.

’s Avonds is de keus te maken tussen zelf onderdeks koken, op houtskool bbq’en aan dek of toch liever wat luxer dineren in een leuk eethuisje. Wij adviseren graag een gelegenheid, een reservering is wel aan te raden. De avond uit laten klinken kan aan dek, in het dagverblijf of in een kleurrijk kroegje. Vaak wordt het laat ......

Maar natuurlijk kan iedereen zijn eigen programma maken, mogelijkheden genoeg.

all rechten voorbehouden 2024 | madraque
realisatie door ikzoektim