logo

Wij zijn zelf een gezin en verheugen ons daarom altijd bijzonder als andere gezinnen elkaar samen treffen aan boord en een zeilvakantie willen houden.

De Madraque is voor zeiltochten met kinderen speciaal geschikt vanwege de buitengewoon brede zeegangboorden, de hoge zeereling en een zelf geknoopte touwnet dat op het achterdek de gezellige zitplaatsen veilig maakt. Vanwege niet al te grote zeilen en de hoge giek is de Madraque ook bij veel wind nog goed en veilig te zeilen. Door het relatief beschutte vaargebied en de rustige bewegingen van het schip hebben wij gelukkig bijna nooit te maken met zeeziekte bij ons aan boord. Vooral kleine kinderen slapen aan boord meestal uitstekend en vaak zelfs langer dan te huis.

Elk kind krijgt een eigen zwemvest voor de gehele tocht. En kinderen kunnen en mogen bij ons meehelpen. Voor het hijsen van de zeilen en het varen van manoeuvres hebben wij bewust voor de bediening via touwwerk gekozen. Op die manier kan, bij rustig weer, iedereen, groot of klein, meetrekken.

Door de zeer flexibele indeling van de hutten onder dek, wij hebben hutten voor 2-, 3- en 4-personen, is de Madraque voor families vriendelijk in te delen. In beide 4-persoons hutten is er ook nog een vijfde extra bed van 1,70 m lengte. In het dagverblijf is een keukenblok waar eten voor kinderen altijd en tijdens bijna alle hellingen bereid kan worden. De inrichting is stabiel, functioneel en tegelijk gezellig.

De lengte van de zeildag en de haven van bestemming spreekt de bemanning samen met de groep af. Uit ervaring blijken korte, belevenisrijke zeildagen verstandig als veel kinderen mee aan boord zijn. Want dan blijft er genoeg tijd voor activiteiten en beweging aan land over. Het is alsnog wel aan te raden spelletjes en knutselmateriaal als extra vermaak mee te nemen.

all rechten voorbehouden 2024 | madraque
realisatie door ikzoektim